Monique had horrorbevalling: ‘André werd dood geboren’

Door: DitjesenDatjes
24-09-2019

In een gesprek met Johnny de Mol vertelt André Hazes over de geboorte van zijn zoon. Hoewel het een van de mooiste dagen van zijn leven moest zijn, werd het bijna een nachtmerrie. De kleine André werd namelijk dood geboren.

Zuurstof

,,We waren in het ziekenhuis en alles was goed. Maar op een gegeven moment zagen we zijn hartslag steeds lager gaan”, vertelt hij aan Johnny terwijl ze in de auto zitten. ,,Het was de hel.” De artsen grepen meteen in en brachten Monique naar de operatiekamer. ,,Daar kreeg ze een verdoving, maar ze moesten meteen aan het werk. Dus ze heeft alles gevoeld. Ze hebben haar letterlijk opengetrokken, want de navelstreng zat om André’s hoofd gekneld. Hij kreeg steeds minder zuurstof.”

Toen de artsen het jongetje uit Monique hadden gehaald bewoog hij niet. Ook begon hij niet te huilen. ,,Ik dacht, mijn kind is geboren maar het leeft niet.” Gelukkig begon André toch opeens geluid te maken, maar de zorgen waren toen nog niet voorbij. Het kind had namelijk al een minuut geen zuurstof gehad, en artsen dachten dat het jongetje een handicap aan de dramatische bevalling zou overhouden. ,,Hij zou in een rolstoel belanden of iets dergelijks.Het was de zwaarste nacht van mijn leven.”

Meer DenD