Monique Hazes over tweede zwangerschap: ‘Een geestelijke marteling’

Monique Westenberg
Door: Eva Steins
28-01-2021

Monique Westenberg en Dre Hazes stappen binnenkort in het huwelijksbootje. Ook is er een ander thema groot aanwezig bij het stel: komt er een broertje of zusje voor André junior?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Eerder maakte het stel bekend dat een tweede zwangerschap voor hen niet vanzelfsprekend is. Monique onthulde niet op de natuurlijke manier zwanger te kunnen worden. In haar column in de vriendin vertelt ze dat als het stel een tweede kindje willen, ze daarvoor in een fertiliteitstraject moeten gaan.

Tweede kindje

Het is een moeilijk en zwaar proces voor de Hazesjes, maar de wens naar een tweede kindje is er wel. Monique verteltaan Weekend dat zij de vraag geregeld krijgt. ,,Mijn antwoord is standaard: een kind neem je niet, een kind krijg je.”

De moeder van de vierjarige André vindt de constante vraag naar haar kinderwens ‘pijnlijk’.

,,Helaas ken ik de grote teleurstelling van weer een maand niet zwanger worden, of zelfs meer dan een jaar van teleurstellingen. En ook de pijn van de vraag ‘of het niet eens tijd is voor een kind’, als je net een negatieve zwangerschapstest hebt gehad, of hebt gehoord dat er geen ivf-bevruchting heeft plaatsgevonden. Het kan zelfs zijn dat iemand net een miskraam heeft gehad.”

Marteling

In december werd Monique 43 en realiseerde zij zich dat ze niet lang kunnen wachten met het traject. Dre en Monique hebben uit voorzorgsmaatregel drie eicellen van Monique laten bevruchten met het zaad van Dre. De embryo’s zijn ingevroren en kunnen worden teruggeplaatst bij het stel, zodra zij daar klaar voor zijn.

In haar column in Vriendin vertelt Monique dat zij het traject als een marteling ziet.

,,De zogenoemde medische molen, met alle hoop en verdriet die daarbij horen. Het is een zwaar proces, dat velen van jullie gelukkig niet zullen kennen. Wie er in zit of heeft gezeten, weet echter wat voor marteling dit kan zijn, zowel geestelijk als lichamelijk.”

LEES OOK:

Verkoopt Dre Hazes zijn gebruikte onderbroeken?

Meer DenD