Moordzaak Tob Cohen krijgt bizarre wending

Tob Cohen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De rechtszaak rondom de moord op de Nederlandse zakenman Tob Cohen heeft een bizarre wending gekregen. Zijn Keniaanse vrouw, Sarah W. wordt verdacht van moord op haar man maar zij blijkt het bed gedeeld te hebben met de rechter die zich over de zaak buigt.

Sjoemelen met bewijs

Als tegenprestatie heeft de rechter, die inmiddels gearresteerd is, geprobeerd om te sjoemelen met het bewijs wat er tegen Sarah W. is. De vrouw vloog met een ticket dat betaald was door de rechter naar Nairobi, waar ze elkaar ontmoetten in een hotelkamer. Daar dronken ze whisky en deelden ze het bed met elkaar. ,,Dit is wat de politie heeft genoteerd. Voeg toe en verwijder wat nodig is, en stuur het dan terug naar me”, verzocht Sarah W. de rechter in ruil voor seks. De deal kwam aan het licht doordat Sarah een nieuwe verklaring ging afleggen bij de politie en ervan uitging dat haar oude verklaring verdwenen was. Dit was echter niet het geval en de politie kwam erachter dat er twee verschillende versies van haar verklaring in het dossier zaten.

‘Iedereen in shock’

De zus van Tob kon het nieuws over de rechter en de verdachte niet geloven toen ze het van vrienden hoorde. ,,Iedereen is in shock. Hoe is het mogelijk dat deze vrouw iedereen om haar vingers windt?”, zegt ze tegen De Telegraaf. De nabestaanden vechten al maanden voor gerechtigheid en moeten dealen met de verdachte. De vrouw kwam, ondanks dat er ijzersterk bewijs is dat zij haar man heeft vermoord, op de begrafenis van Tob en stond erop dat ze een speech mocht houden.

De vrouw wordt verdacht van de moord op de Nederlandse Tob Cohen nadat zijn lichaam in september 2019 werd gevonden in de achtertuin van de woning waar ze samen woonden. Het lichaam zat in een septic tank.

Tags

BEWIJSKENIARECHTERSEKSSLAPENTOB COHENVROUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck