Mourinho actief als analist voor Sky Sports

José Mourinho maakt dit seizoen in een prominente bijrol zijn rentree in de Premier League. De Portugese trainer is door Sky Sports vastgelegd als analist van de Engelse voetbalcompetitie. Hij begint zondag met zijn nieuwe baan bij de kraker tussen Manchester United en Chelsea op Old Trafford. Voor de eigenzinnige Mourinho is dat meteen een pikant duel: bij beide clubs was hij trainer.

Mourinho (56) won met Chelsea, in twee periodes, onder meer drie landstitels. Met ManUnited veroverde hij de titel in de Europa League en de League Cup. Mourinho werd in december vorig jaar op Old Trafford ontslagen. Daarna was hij als coach niet meer actief, maar hij blijft naar eigen zeggen in de markt voor een nieuwe aanstelling bij een mooie club.

“De Premier League is een speciale competitie voor mij”, liet Mourinho weten. “Je moet heel hard werken om de titel te winnen. Je kunt gewoon je ogen niet van de wedstrijden afhouden. Voetbal is een enorme passie, het betekent zoveel voor de fans. Ik kijk ernaar uit om met hen deel uit te maken van de Premier League totdat ik weer terugkeer op mijn plaats aan de zijlijn.”

 

BUZZS