Mourinho op tv terug in Champions League

MOSKOU – José Mourinho keert terug in de Champions League. Niet als trainer, maar als tv-analist. De Portugees heeft zich laten strikken door de Russische zender RT. Mourinho gaat een programma maken rond de wedstrijden in de Champions League, genaamd ‘Aan de zijlijn’.

De 56-jarige Portugees werkte afgelopen zomer tijdens het WK in Rusland ook al als analist voor RT. Mourinho was toen nog trainer van Manchester United, dat zich onder zijn leiding met pijn en moeite plaatste voor de knock-outfase van de Champions League. Hij werd in december echter ontslagen vanwege de teleurstellende prestaties van ManUnited in de Engelse competitie. Onder leiding van zijn opvolger Ole Gunnar Solskjaer zijn de ‘Mancunians’ weer helemaal opgebloeid. Ze beginnen nu wellicht zelfs wel als favoriet aan het tweeluik met Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League.

Mourinho, die de Champions League in 2004 won met FC Porto en in 2010 met Internazionale, gaat voor RT een show maken waarin alle wedstrijden van het Europese bekertoernooi worden besproken. Dat blijft hij doen tot aan de finale op 1 juni in Madrid.

 

BUZZS