Muriël Blijd en dochter Talita zijn nu al de sensatie All Together Now

Muriel Blijd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een dikke 1,1 miljoen kiijkers zagen een fabelachtige Muriël Blijd bij de kersverse zangshow All Together Now een bedrag van €10.000 winnen. De gospelqueen uit Amsterdam-Zuidoost volgde het voorbeeld van haar dochter Talita Blijd die het afgelopen seizoen aan The Voice of Holland meedeed.

Muriël overrompelde het bonte gezelschap, bestaande uit zangers en fashion-types uit de B- en C-garnituur, met twee indrukwekkende nummers. Wat Henk Westbroek tussen de aandacht trekkende types daar bijvoorbeeld te zoeken had, is de vraag.

De zangshow gepresenteerd door Chantal Janzen was een vrolijke boel en concurreerde met It Takes 2 van SBS, maar dat programma werd op een simpele manier verslagen. De kijkcijfers van SBS bleven ver achter. Inmiddels heeft iedereen die twee noten onder de douche kan zingen wel ergens eens een podium betreden van de vele tv-talentenjachten.

Gelovig

De gelovige Muriël Blijd heeft als Nederlands natuurtalent veel weg van de vorig jaar overleden Queen of Soul Aretha Franklin. In de outfit van een echte diva en het kapsel van Aretha scoorde Muriël de allerhoogste uitslag: 100 stemmen.

De 53-jarige Bijlmerbewoonster is een doorzetster. Doordeweek is ze baliemedewerkster bij de afdelingen Gynaecologoe en Oncologie van het AMC, maar in het weekend is ze bezig met haar geloof.

Ze was al op jonge leeftijd lid van de Pinkstergemeente in de Bijlmer en zong al snel daarna gospels bij bishop O.A. Bernard in Zuidoost. Tijdens een interview aan de christelijke tv-zender Majesty wordt Muriel betiteld als ‘minister’ en ‘worshipper’.

Ze deed in het verleden ook mee met het groepje HIM aan de Soundmixshow van Henny Huisman en werd ze zelfs derde!

Muriel nam in het verleden haar dochter mee naar optredens in kerken. Talita had daar in het begin niet zo’n zin in. Uiteindelijk heeft ze het zangtalent dat ze van haar moeder heeft meegekregen verder ontwikkeld.

Moeder en dochter Blijd zongen vorig jaar nog mee in het koor van The Passion, dat toen plaatsvond in Amsterdam-Zuidoost.

Talita, wijkverpleegkundige in Almere, werd bij de laatste Voice verslagen in een rechtstreekse ‘battle’ door Patricia van Haastrecht, de uiteindelijke nummer 2 in de einduitslag. In de eerste ronde, waar ook al Talita indruk maakte, mocht de hele familie Blijd op het podium komen. Muriel nam meteen de leiding en ook de keuze van de coach was bijzonder. Werd eerst Ali B uitverkoren (op voorspraak van het zoontje van Talita), maar daarna werd het toch Waylon…

Sterker

Muriël Blijd heeft ook haar tegengeslagen gekend. Zo heeft het feit dat haar dochter op haar 15e zwanger werd haar sterker gemaakt. ,,Thank God en alle broeders en zusters die ons hebben opgevangen. Het heeft ons sterker gemaakt.”

Voor de €10.000 heeft Muriël Blijd al een goede bestemming. Dat bedrag gaat linea recta naar haar moeder, beloofde ze tijdens All Together Now.

Tags

AMSTERDAM-ZUIDOOSTHENK WESTBROEKPATRICIA VAN HAASTRECHTTHE PASSIONTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck