Museum LAM wint Dutch Creativity Award

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Museum LAM heeft een Dutch Creativity Award gewonnen! Het museum, dat vlak naast de Keukenhof in Lisse is gevestigd, heeft de prijs in de nieuwe categorie ‘Culture’ mee naar huis genomen. De Dutch Creactivity Awards is de nieuwe naam van de ADCN Awards. Het is de belangrijkste prijs voor creativiteit en vakmanschap in de Nederlandse Communicatiesector.

Concept

Het vernieuwde museumconcept van LAM heeft voor de winst gezorgd. Het is een toegankelijk museum voor alle leeftijden met het thema ‘voedsel en consumptie’. In het museum staan uiteenlopende werken: van spectaculaire installaties tot verrassende video’s en van abstracte schilderijen tot hyperrealistische sculpturen. De kunstenaars van de objecten komen van over de hele wereld en bezoekers kunnen zelf ook hun eigen werk aandragen. Bezoekers worden gedwongen om eerst naar het object te kijken omdat er geen tekstbordje met informatie bij de kunstwerken hangt. Wie extra uitgedaagd wil worden of meer wil weten, kan de digitale tour raadplegen of een gesprekje met een van de medewerkers aanknopen.

Het gebouw waarin LAM gevestigd zit is al net zo bijzonder. Arie Korbee ontwierp speciaal voor het museum een gebouw dat een eenheid zou vormen met het landgoed. De grote ramen zorgen ervoor dat er overal daglicht is en dat je als bezoeker het prachtige landgoed kan bekijken. Dwars door het museum loopt een openbaar voetpad om de toegankelijkheid van het museum te vergroten. Het museumgebouw werd genomineerd voor Publiek Gebouw van het Jaar 2019 van Architectenweb en Building of the year 2019 van ArchDaily.

Tags

LAMLISSEMUSEUMPRIJS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck