Museum van Nederland online te bezichtigen

Door: DitjesDatjes
14-01-2021

Goed nieuws voor liefhebbers van het tv-programma Museum van Nederland: de onlinetentoonstelling is geopend. Alle geselecteerde voorwerpen uit het Omroep MAX-programma zijn te bekijken via de site van Museum van Nederland.

De tentoonstelling is gevuld met voorwerpen die in de vergetelheid zijn geraakt. Onder meer een stroopwafelijzer, trouwpakken van het eerst getrouwde homostel ter wereld, de klapschaats en de caravan zijn te zien in de interactieve tentoonstelling.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het televisieprogramma Museum van Nederland gingen presentators Diederik Ebbinge en Dione de Graaff op zoek naar voorwerpen die iets vertellen over de Nederlandse geschiedenis, cultuur, volksaard, tradities en gebruiken.

Ebbinge en De Graaff lieten zich informeren door verschillende experts. Het team van experts bestond uit Janny van der Heijden, Lara Nuberg, Margriet Schavemaker, Peter van Duinen, Herman Pleij, Jurryt van de Vooren en Atze de Vrieze. De tentoonstelling is samengesteld door conservator J├Ârgen Tjon in samenwerking met Kunsthal Rotterdam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD