Musical over Maup Caransa in de maak

Het leven van de Amsterdamse ondernemer Maup Caransa wordt het onderwerp van een nieuwe musical. Het stuk, dat de titel De Koning van Amsterdam krijgt, moet in 2021 voor het eerst te zien zijn. Dat heeft productiehuis Bos Theaterproductie bekendgemaakt.

De musical gaat voor een langere periode in Amsterdam spelen. Op welke locatie is nog niet bekend. Theu Boermans tekent voor de regie van De Koning van Amsterdam.

De voorstelling is naar een idee van Geert Lageveen en Leopold Witte die tevens het script schrijven. De voorstelling vertelt het levensverhaal van de flamboyante ondernemer Caransa dat niet alleen onvoorstelbare diepte- en hoogtepunten kent maar ook vele mysteries. Volgens Bos Theaterproducties wordt het stuk “een theaterspektakel over handel, oorlog en liefde tegen het decor van honderd jaar Amsterdamse geschiedenis”.

Maup Caransa (1916-2009) werkte zichzelf als jongste telg uit een arm Portugees-Joods gezin uit Amsterdam op tot een van de rijkste en invloedrijkste ondernemers van Nederland.

 

BuzzE