Muziek Aaliyah twintig jaar na dood op streamingdiensten

Door: DitjesDatjes
05-08-2021

Fans kunnen binnenkort voor het eerst het volledige oeuvre van Aaliyah beluisteren op alle streamingdiensten. Haar tweede plaat One in a Million (1996) staat vanaf 20 augustus online, haar derde en laatste album Aaliyah (2001) volgt op 10 september.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tot nu toe stonden alleen het debuutalbum en een compilatiealbum van de in 2001 overleden zangeres op streamingdiensten. Haar erven probeerden er al jaren voor te zorgen dat ook de rest van de muziek van Aaliyah online komt.

Dat is nu mogelijk doordat platenlabels Blackground Records 2.0, eigenaar van de catalogus van de zangeres, en EMPIRE een samenwerking zijn begonnen. Hierdoor kan de muziek van Aaliyah, maar ook ontbrekende albums van onder anderen Timbaland en Toni Braxton, alsnog uitkomen op streamingdiensten.

Aaliyah kwam op 25 augustus 2001 op 22-jarige leeftijd om het leven bij een vliegtuigongeluk op de Bahama’s. De Amerikaanse zangeres, bekend van hits als Are You That Somebody en Try Again, werd destijds gezien als een van de grote beloftes van de r&b.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD