My 600lb Life negeert corona-maatregelen

Door: Tanja Brouwer
31-03-2020

Het TLC-programma My 600lb ligt zwaar onder vuur. De cameraploeg is namelijk gewoon doorgegaan met het opnemen van de afleveringen, terwijl ook zij wegens het coronavirus niet dicht bij elkaar mogen komen en worden geadviseerd thuis te blijven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kandidaten tot risicogroep

Weken geleden legde het overgrote deel van de Amerikaanse entertainmentindustrie het werk neer wegens het coronavirus. Maar het TLC-programma besloot gewoon door te gaan met filmen. En dat terwijl de mensen die worden gefilmd, Amerikanen met zware obesitas en daardoor ook vaak lijden aan andere aandoeningen, tot de risicogroep behoren.
In minstens drie Amerikaanse staten is het opnameteam in de week van 20 tot 26 maart geweest, weet Hollywood Reporter.

Angst voor verlies baan

Hoewel de productiemaatschappij zelf heeft beweerd gestopt te zijn met opnames, zijn er ‘call sheets’ gevonden waaruit blijkt dat er eind maart wel degelijk gefilmd is. Wel zou het team de nodige maatregelen hebben genomen. Zo mochten er maar een beperkt aantal mensen bij de gefilmde mensen naar binnen. De leden van het team zouden voornamelijk werken als ZZP’er en bang zijn hun banen te verliezen. ,,Ze zijn niet ok√©, ze voelen zich niet comfortabel”, zegt een bron tegen de website. Volgens de insder zijn alle teamleden bang om een van de deelnemers ziek te maken. ,,Het is supergevaarkijk en niemand wil de persoon zijn die iemand ziek maakt.”

TLC heeft eind van afgelopen week een statement naar buiten gebracht. Daarin staat dat ze zijn gestopt met filmen. ,,De productie van My 600lb Life is gestopt en zal niet verder gaan tot deze crisis is opgelost.”

Meer DenD