Mylene d’Anjou wordt heel moe van zure theatercritici

Door: DitjesDatjes
13-02-2020

Cabaretier Mylene d’Anjou wordt heel moe van de zure theatercritici die “rücksichtslos over voorstellingen heen kotsen zonder te onderbouwen waarom zij dat precies vinden”. Dat stelde zij donderdag in een interview op NPO Radio 2. De zangeres reageert hiermee op de weinig positieve recensies voor de musical Verliefd op Ibiza waarin zij speelt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“De recensies hadden zo’n nare toon”, stelde ze tegen presentatrice Caroline Borgers. “Het voelde heel persoonlijk. Dus er werd niet verteld: ik vond het niets en wel hierom, maar echt: ik ga nu op jullie zitten schijten en hoop dat jullie het nooit meer te boven komen. Iemand schreef bijvoorbeeld: Verliefd op Ibiza is geen Lazarus. Nee, dat was onze bedoeling ook helemaal niet!”

Verliefd op Ibiza is een vrije bewerking van de grote filmhit van Johan Nijenhuis uit 2013. “Ik vind het een zeer geslaagde feelgood-voorstelling over een regenboogfamilie op een eiland”, omschrijft D’Anjou de voorstelling. “Het stuk gaat veel meer over je hart volgen, ongeacht wie je bent, dan over seks wat toch in de film een beetje de boventoon voerde.” Zo vertolkt Johnny Kraaijkamp de rol van een bejaarde transgender.

Niet weglopen

Overigens denkt de actrice dat de invloed van de recensenten zeer beperkt is. “De enige beoordeling die uiteindelijk telt, is die van het publiek. Zolang mensen enthousiast zijn – en dat zijn ze – en niet weglopen, hebben we het goed gedaan. Er komt heus niet meer of minder publiek als de recensies beter of slechter zijn.”

Eerder deze week stelde ook cabaretier Hans Sibbel al het nut en de noodzaak van recensies aan de kaak. De komiek stelde dat hij na dertig jaar in het vak precies kan uittekenen wat bepaalde critici van hem vinden, en dat die mening doorgaans toch niet verandert, wat hij ook maakt. Daarom riep Lebbis, zoals zijn artiestennaam luidt, de recensenten op eens iets anders te bedenken om aandacht aan zijn nieuwe show te besteden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD