Mysterieuze doden houden toeristen en locals in z’n greep

Door: Tanja Brouwer
16-07-2019

Een reeks mysterieuze sterfgevallen houdt de toeristen en de lokale bewoners op de Dominicaanse republiek in z’n greep. Minstens dertien Amerikanen zijn tijdens hun vakantie overleden, maar waar aan is onduidelijk. Opvallend: (bijna) allemaal dronken ze vlak voor hun dood limonade.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bloed

Stuk voor stuk waren de mensen gezond, en dat ze allemaal aan een natuurlijke dood zijn gestorven lijkt erg onwaarschijnlijk. Een van de Amerikanen die is overleden is de 31-jarige Tracy Jerome Jester Jr. De man stierf op 17 maart van dit jaar, nadat hij limonade dronk. Hij zou volgens ABC New tegen zijn zus, die samen met hem op reis was, dat zijn drankje gek smaakte. Even later begon hij bloed te spuwen. ,,Mijn dochter vertelde me dat hij ging gewoon op zijn knieën, had spuwde bloed en belde voor mij”, vertelde de moeder van Tracy aan ABC News. De officiële doodsoorzaak: ademnood.

Veel van de andere mensen die zijn overleden op de Dominicaanse Republiek werden net zoals Tracy plotseling ziek. De meeste van hen verbleven in een resort en stierven in hun hotelkamer. Bij een aantal was aan te tonen dat ze een drankje uit de minibar hadden genomen. Bij bijna alle sterfgevallen werd dezelfde doodsoorzaak gevonden: ademnood, longoedeem en een hartaanval.

De FBI is volgens de Belgische nieuwssite HLN.be een onderzoek gestart.

Meer DenD