Mysterieuze koeienziekte drukt op huwelijk boer Riks

Door: Tanja Brouwer
16-09-2019

De koeien van boer Riks, bekend van Boer zoekt Vrouw 2016, lijden aan een onbekende ziekte. Tientallen koeien zijn overleden en diegene die over zijn worden moeilijk drachtig. De ziekte drukt niet alleen financieel op Riks, want ook zijn huwelijk lijdt eronder.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Melkproductie

‘Botte’ boer Riks is al een tijd gelukkig met de Canadese Nicole. Samen wonen ze, met de kinderen van Riks uit een vorige relatie, op Riks boerderij in Canada. In 2017 trouwden ze met elkaar. Maar helaas hebben Riks en Nicole geen onbezorgde jaren gehad want in 2018 bleek dat veel koeien van Riks lijden aan een mysterieuze ziekte. Veel overleden, en anderen werden moeilijk drachtig. Dat betekende niet alleen weinig kalfjes, maar ook de melkproductie vloog achteruit.

De financiële stress drukt op het huwelijk, vertelt Nicole aan Yvon Jaspers in het programma ‘Onze Boerderij’. ,,Hoe lang houd je het vol als al zijn aandacht naar de boerderij gaat? Ik zeg heel vaak tegen hem: ‘Verkoop die boerderij, ik wel geen boerin meer zijn”, zegt Nicole in tranen.

Reacties

Op Twitter leven sommige mensen mee, maar ook zijn er een aantal die kritiek geven. Zo beweert er iemand dat Riks teveel koeien in een stal houdt, en schrijft een ander over het feit dat Riks de zieke koeien laat afmaken.

 

https://twitter.com/RanMarwin/status/1173304878267076614

https://twitter.com/GeorgeMorssink/status/1173302961444966400

 

Meer DenD