Mysterieuze ziekte prinses Anita wordt al jarenlang geheimgehouden

De verzwegen ziekte van prinses Anita
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Anita lijdt aan een mysterieuze ziekte waardoor ze volledig uit beeld is verdwenen. Maar het drama schijnt vrijwel niemand opgevallen te zijn. En dat is omdat het al die tijd bewust geheimgehouden wordt…

‘Heel zorgelijk’

Hoewel prins Pieter-Christiaan altijd veel in de spotlights stond en geregeld foto’s plaatste van zijn kinderen, kwam Anita al jarenlang niet meer in beeld. Hij plaatste hooguit wat oudere foto’s van haar.

Vrijwel niemand viel het op dat er wat mis is met Anita. Totdat de koperen bruiloft van haar en haar man prins Pieter-Christiaan niet doorging in 2018 en ze vervolgens twee keer op rij Koningsdag mistte. Journalisten vroegen de prins wat er aan de hand is met Anita, waarop hij alleen antwoordde dat het ‘heel zorgelijk’ is. Dat meldt weekblad Privé.

Schokkende foto

Nog altijd werden er geen foto’s van Anita geplaatst, tot een aantal weken geleden. Op de dag van hun huwelijk, 25 augustus, plaatst Pieter-Christiaan een foto van zijn vrouw van hoe ze er nu uitziet. Sterk vermagerd, het beetje haar dat ze nog heeft onder haar pet verstopt en met een grote zonnebril staat ze allesbehalve stralend op de foto.

Waarom mag niemand het weten?

Sinds 2011 zijn er diverse signalen geweest dat ze ernstig ziek is. Anita verbleef enige tijd in de Verenigde Staten voor een specialistisch onderzoek in verband met neurologische klachten. Wat de klachten precies waren, werd niet gemeld.

Later deelde de Rijksvoorlichtingsdienst dat Anita wel een operatie is ondergaan vanwege een spontaan lek van hersenvocht in haar rug. Dit zorgde voor veel pijn en daarvoor is ze behandeld in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. Maar wat ze precies voor ziekte heeft, blijft vooralsnog een groot mysterie. Waarom mag niemand weten wat er aan de hand is?

Tags

GEHEIMPRINS PIETER-CHRISTIAANPRINSES ANITAZIEKZIEKTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie