Na twee uur vliegen ben je al in zonnig Kroatië

Door: DitjesDatjes
27-05-2018

Een vakantie in Kroatië staat in het teken van zee, adembenemende natuur, talloze stranden, een rijk gastronomisch aanbod, avontuur, sport en wellness. Met een prachtige uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, maar liefst 1244 eilanden en talloze natuurgebieden, kun je hier heerlijk tot rust komen en genieten.  

 Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is iets wat je niet vaak ziet. De zomers zijn aangenaam warm met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 26 graden en de winters zijn zeker niet zo koud als in Nederland.  

Kroatië beschikt over een enorm cultureel erfgoed. Verken bijvoorbeeld de oude steden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De geschiedenis in combinatie met de jeugdige geest en de bruisende energie maken Kroatië tot een onweerstaanbare bestemming voor mensen die op zoek zijn naar diversiteit.  

Bezoek de verschillende eilanden van de Split-archipel, ga op truffeljacht in Istrië, ga paragliden over de Plitvicemeren, ontdek hoofdstad Zagreb en zijn oude smalle straatjes en verborgen steegjes, ga vogels spotten in natuurpark Kopački rit, feest de hele nacht door op het strand Zrće in Novalja of geniet van een heerlijk ontspannen dagje met het hele gezin op het strand Zlatni Rat.  

Het is geen wonder dat zo’n prachtig en veelzijdig land als Kroatië ieder jaar weer de harten van vele nieuwe bezoekers steelt. Kroatië biedt werkelijk voor elk wat wils en daarom het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken.  

TIP 1 – Voor families  

Met kinderen in Kroatië, gegarandeerd plezier voor het hele gezin: Ontmoet de dinosauriërs in Funtana of Piraten van Omiš  of Op safari gaan op Brijuni of Kastelentocht maken 

TIP 2 – UNESCO steden trips  

Laat je dan leiden door het rijke culturele erfgoed van het land. Een reis langs de UNESCO Werelderfgoed plekken brengt je van Noord- naar Zuid-Kroatië. Het laat je kennis maken met de historische en culturele rijkdom van een land dat veel meer heeft te bieden dan zijn prachtige eilanden en stranden. Steden: Zadar, Šibenik, Trogir, Split en Dubrovnik 

Meer DenD