Na geheime verloving….Welmoed volgend jaar de bruid!

Welmoed Sijtsma
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Welmoed Sijtsma (29) is één van de gezichten van de ontbijtshow Goedemorgen Nederland en in januari 2020 treedt ze toe tot het presentatieteam van de nieuwe late night talkshow OP1, zoals DenD.nl gisteren al berichtte.

Maar het allergrootste nieuws dat Welmoed verklapt in een interview met DenD is dat ze volgend jaar gaat trouwen met Erik!

Ze is beeldschoon en getalenteerd: Welmoed Sijtsma. Naast haar werk voor Goedemorgen Nederland was ze afgelopen maand ook te zien in programma De IJzersterkste van AVROTROS en kennen we haar nog van het Jeurdjournaal.

Enthousiast zegt ze tegen DenD: ,,Ik heb er een nieuwe hobby bij: een rondje schaatsen op de Jaap Edenbaan en dan in het gezellige café aan de warme chocomelk en stamppot.”

Welmoed denkt dat het feit dat ze uit Friesland komt wel invloed heeft gehad op haar deelname aan de IJzersterkste. ,,Mensen denken vaak als je uit Friesland komt dat je dan kan schaatsen, maar helaas bewijs ik het tegendeel. Ik dacht wel dat ik kon schaatsen, maar tijdens de opnames van De IJzersterkste kwam ik erachter dat dat meer ‘lopen op ijs’ was, haha.”

Thuisbasis Friesland blijft trekken. ,,Eens in de twee weken ben ik een weekend bij m’n ouders in Leeuwarden. Dan spelen we spelletjes met een kop thee en de kat op schoot. M’n zusjes zie ik dan ook, maar wij doen vooral echt meisjesdingen samen zoals wijn drinken en winkelen.”

Welmoed woont samen met haar Erik, met wie ze zich afgelopen zomer heeft verloofd. Ze zijn samen hard op zoek naar hun droomstulpje. ,,M’n vriend en ik zoeken al heel lang een koophuis in Amsterdam, maar dat is gewoon bijna niet te doen. We zijn nu ook buiten de stad aan het kijken.”

Want voor romantiek, zo weet ze, hoef je niet per se in de hoofdstad te zijn: ,,Je kunt veel romantische dingen doen in Amsterdam, bootje varen over de grachten, langs de Amstel zitten. Maar of het per se dé stad van de liefde is…”

Kinderbubbel

Voordat ze bij Goedemorgen Nederland aan de slag ging, presenteerde Welmoed drie jaar lang het Jeugdjournaal, in totaal werkte ze er vijf jaar. ,,Ik mis dat programma best wel,” zegt ze stellig. ,,Het was ontzettend leuk om met kinderen in contact te zijn. Ze zijn lekker onbevangen en geven geen politiek correcte antwoorden. Ik moest echt wennen bij Goedemorgen Nederland, waar politici aan tafel aanschuiven! Je moet dan goed luisteren naar wat ze nou precies zéggen, en nadenken of ze wel antwoord geven op je vraag. Bij het Jeugdjournaal zat ik in een fijne kinderbubbel, ik was op de hoogte van alle trends bij kinderen. Dat is zo’n andere wereld dan de volwassen wereld!”

Welmoed heeft voor haar dertigste verjaardag dus al veel ervaring opgedaan, maar ze wil zichzelf nog meer ontwikkelen… ,,Ik vind mijn werk fantastisch. Alleen mis ik het maken van achtergrondverhalen, zoals ik bij het Jeugdjournaal deed. Het is superleuk om op pad te gaan en zelf items te maken op locatie. Documentaires maken lijkt me ook geweldig! Ik ben fan van Louis Theroux, de manier waarop hij documentaires maakt over maatschappelijke kwesties. Zelf zou ik willen onderzoeken waarom Nederlanders vaak zoveel onvrede voelen, terwijl het supergoed gaat in ons land! Ook vind ik het interessant om te onderzoeken welke taboes er hier nog zijn.”

Goede voornemen

Vanaf januari 2020 vormt ze een avond in de week ee duo met Quote-hoofsredacteur Sander Schimmelpenninck bij de late talkshow OP1.

Er is één goed voornemen dat bovenaan haar prioriteitenlijstje prijkt: ,,Een gezonde, uitgebalanceerde relatie met mijn telefoon.”, zegt ze lachend.

,,Ik krijg vaak het verwijt dat ik niet goed bereikbaar ben. Ik heb daardoor een haat-liefdeverhouding met m’n telefoon gekregen. Het klopt ook wel, want ik zet me af tegen het ‘altijd bereikbaar moeten zijn’. Mensen om mij heen reageren meestal in een paar seconden op appjes! Dat vind ik ongelooflijk. Als ik in de tram zit en al die mensen om me heen zie met hun schermpjes, bedenk ik me hoe het is als je tachtig bent en geen telefoon hebt. Ik denk dat meer mensen, als goed voornemen voor 2020, moeten nadenken over de relatie met hun telefoon.”

 

Tags

AVROTROSGOEDEMORGEN NEDERLANDNPO1OP1SANDER SCHIMMELPENNINCKWELMOED SIJTSMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck