Na hilarische uitval VI slaat boerenvrouw Caroline terug

Caroline van der Plas
Door: Jos La Grande
24-04-2021

Het nieuwe Kamerlid namens de boeren, Caroline van der Plas, laat het er niet bij zitten. Ze waste de oren al van minister De Jonge, nu moet ook Johan Derksen van VI het ontgelden.

In de uitzending van VI van vrijdagavond werd er geginnegapt over het optreden van Van der Plas, nadat De Jonge haar boerenpartij triple B had genoemd. Overigens had premier Rutte het daarvoor al zo gezegd.

Johan Derksen, René van der Gijp, Johan Boskamp en Wilfred Genee lagen blauw om het tv-fragment. Van der Plas eiste op hoge toon van de bewindsman dat er niet minachtend over haar partij mag worden gesproken in de Tweede Kamer.

Derksen zei vervolgens dat de vader van Caroline sportjournalist was en dat hij hem goed heeft gekend. Daarbij vertelde de Derksen ook dat de moeder van Caroline Schotse was en dat ze daarom haar naam uitspreekt als Carolain. Bovendien werd algemeen gedeeld dat Van der Plas met 1 zeteltje in het parlement aast op tv-aandacht en zich daarom zo gedraagt in de debatten.

Van der Plas niet voor een kleintje vervaard sloeg vanochtend terug. Ze spreekt de VI-coryfee aan met ‘Lieve Johan Derksen’ . ,,Mijn moeder is Ierse. Niet Schotse”, aldus Van der Plas. ,,BBB haalde 1 zeteltje. De partij waarbij jij je bij een paar maanden geleden aansloot als ambassadeur haalde 0 zeteltjes. Nul!”

Meer DenD