Na Lina en Émile: iedere 12 minuten verdwijnt er een kind in Frankrijk

Per uur verdwijnen er 4 kinderen in Frankrijk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De 15-jarige Lina uit de Franse streek Elzas wordt al ruim een week vermist en ook van de Franse peuter Émile is nog altijd geen spoor te bekennen. Naast deze twee, zijn er nog tal van onopgeloste verdwijningszaken in Frankrijk. Sterker nog: in het land verdwijnt elke twaalf minuten een kind.

Al ruim een week zonder nieuws van Lina, die op 23 september verdween toen ze de trein wilde nemen naar haar vriend in Straatsburg. Ze moest ongeveer drie kilometer van haar woning door een bosrijk gebied wandelen om het station te bereiken. Ze vertrok rond 11 uur, maar Lina kwam nooit op haar bestemming aan en zat ook niet in de trein. Er wordt steeds meer uitgegaan van een crimineel motief.

Émile drie maanden vermist

Ook de Franse peuter Émile is nog steeds niet terecht. Het jongetje verdween bijna drie maanden geleden in het Franse dorpje Haut-Vernet, waar hij met zijn grootouders de vakantie zou doorbrengen. De grootouders van Émile zouden hun kleinzoon uit het oog hebben verloren tijdens het inpakken van de auto voor een activiteit waar ze hem mee naartoe wilden nemen.

Elke twaalf minuten

Lina en Émile zijn niet de enige in Frankrijk. Onder anderen Estelle, Marion, Yannis en Charazed verdwenen in Frankrijk. Van hen zijn alleen nog vage foto’s en posters met ‘gezocht’ over. En naast hen zijn er helaas nog veel meer onopgeloste verdwijningszaken in Frankrijk. Volgens Franse media verdwijnt er elke twaalf minuten een kind. Dat betekent dat er alleen in Frankrijk al 43.202 kinderen per jaar vermist raken.

Uitzondering

De cijfers komen uit een rapport van stichting Droit d’Enfance. De stichting benadrukt dat het gaat om meldingen die aanleiding geven tot inschrijven in het Gezocht Dossier, maar niet het daadwerkelijke aantal vermiste minderjarigen aangeeft. Ook gaan de meeste verdwijningszaken om weggelopen kinderen die snel weer terecht zijn. Verdwijningszaken als die van Lina en Émile gaan om uitzonderingsgevallen.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck