Na MRI scan deelt OML’er Jip ellende uit haar leven

OML'er Jip deelt ellende uit haar leven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In het vorige seizoen van Over Mijn Lijk was Jip één van de deelnemers die we mochten volgen. Jip heeft een hersentumor, maar blijft ondanks dat de wereld ontdekken. En of haar ziekte nog niet zwaar genoeg is, deelt ze met haar volgers de rest van de ellende waar ze doorheen is gegaan.

Jip gaat samen met haar ouders in 2013 naar de Ardennen. Omdat ze zich onrustig voelde, besloot ze om in haar eentje een wandeling te maken door het bos. Op dat moment krijgt ze haar eerste epileptische aanval.

Later in het ziekenhuis blijkt dat ze een hersentumor heeft. De artsen zeiden dat Jip nog vijf tot vijftien jaar verder kan leven, maar uiteindelijk wordt die tumor haar dood. In Over Mijn Lijk liet Jip aan de kijkers zien dat haar ziekte haar niet tegen laat houden om de wereld te blijven ontdekken.

Verlamd en op de spoed wakker worden

Maar haar ziekte is niet het enige wat Jip met zich meedraagt. Sinds het jaar 2013 heeft ze ontzettend veel ongeluk gehad. Op Instagram telt ze alle ellende bij elkaar op. ,,In 2013 werd mijn schedel gelift en werd ik verlamd wakker”, begint Jip haar heftige verhaal. ,,Een jaar later werd ik opgesloten voor 6 maanden.”

In 2014 kreeg Jip te maken met interne bloedingen en woog ze nog maar 38 kilo. ,,Datzelfde jaar ging ik, ondanks verlamde voet, alcohol drinken en fietsen om 5 uur ’s ochtends en werd ik wakker op de spoed zonder voortanden.”

Ook ellende tijdens wereldreis

Het jaar erna besloot ze te gaan reizen, maar ook daar kreeg ze te maken met een hoop ellende. ,,Ik zat in een nachtbus in de Himalaya en de man achter me hield mijn borsten vast”, vertelt ze verder. ,,Ik liep alleen de Annapurna en besefte me dat als ik viel, niemand me ooit zou vinden; ik viel meerdere malen.”

En op een boot van Aqaba naar Nuweiba kreeg ze een rare vraag van de kapitein. ,,De kapitein vroeg of ik mee ging naar het toilet. Op die overtocht verdween mijn paspoort.”

Ook in Cairo voelde ze zich niet veilig. ,,In Cairo reed ik met een bestuurder aan de ketamine”, aldus Jip. ,,Een paar keer dacht ik dat ik dood ging tijdens een epileptische aanval.”

Uitslag MRI

Wat Jip allemaal heeft meegemaakt is een hele opsomming. Toch blijft ze positief in het leven staan. Ze wil namelijk ook graag het goede nieuws met haar volgers delen. Ze heeft een MRI scan gehad en die uitslag blijkt goed te zijn.

,,Even goed nieuw van dit verdwaalde hoofd. Ik heb mijn dossier bekeken om te zien wat de radioloog schreef over mijn beautiful brains. ‘Stabiele ziekte’, ‘geen pathalogische aankleuringen tov afgelopen onderzoek’, wat betekent goed nieuws voor mij.”

Tags

JIPOMLOVER MIJN LIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck