Na ruim 20 jaar stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort

Door:
22-04-2021

AMERSFOORT (ANP) – Na ruim twintig jaar zijn er stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort. De dierentuin spreekt van een heel bijzonder moment omdat de dieren erg kieskeurig zijn bij het kiezen van een liefdespartner.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Voordat stokstaarten een liefdeskoppel vormen, moeten zij elkaar heel leuk vinden. Na twee decennia is er nu een match tussen een mannetje en een vrouwtje en dat resulteert nu in een drietal jongen waar het heel goed mee gaat”, aldus dierenverzorger Marc Belt.

De Afrikaanse roofdiertjes wonen al lange tijd in het dierenpark, maar aanwas bleef uit. Een zwangerschap duurt bij deze dieren ongeveer 2,5 maand. “Bij de geboorte zijn de jongen eerst nog blind, doof en kaal. Na ongeveer tien dagen gaan hun ogen en oren open en verkennen zij de wereld. Als moeder op zoek gaat naar voedsel, babysit de rest van de groep; het zijn heel zorgzame dieren.”

De geboorte van deze drie stokstaartjes stemt hoopvol. Het dierenpark hoopt binnenkort op meer geboortes. DierenPark Amersfoort is op dit moment gesloten vanwege de coronamaatregelen.

 

ANP

 

 

Meer DenD