Naam J. Edgar Hoover mogelijk van FBI-gebouw na film

Door: DitjesDatjes
09-03-2021

Een Amerikaans Congreslid heeft een voorstel ingediend om de naam van voormalig FBI-hoofd J. Edgar Hoover te verwijderen van het hoofdkantoor van de Amerikaanse inlichtingendienst in Washington. Politicus Steve Cohen besloot daartoe nadat hij de film Judas And The Black Messiah had gezien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film gaat over Fred Hampton, een lokale leider van de Black Panthers. In Judas And The Black Messiah wordt duidelijk dat Hoover op alle mogelijke manieren probeert de beweging te stoppen en daarbij geregeld ver buiten zijn boekje gaat. Cohen laat aan Deadline weten dat de film “een duidelijk beeld schept van Hoovers inspanningen om de burgerrechtenbeweging te dwarsbomen.”

De politicus zag de film een aantal weken geleden en is meteen aan de slag gegaan met het voorstel om de naam van Hoover van het gebouw te halen. Het hoofdkantoor werd omgedoopt tot ‘J. Edgar Hoover Building’ na de dood van Hoover in 1972. De eerste FBI-directeur overleed een paar jaar na de gebeurtenissen in de film. Cohen stelt in zijn voorstel: “Hoover verdient niet de eer en erkenning om het hoofdkantoor van de belangrijkste politiedienst van het land naar zich vernoemd te hebben. De burgerrechten die we vandaag hebben, hebben we ondanks J. Edgar Hoover, niet dankzij hem.”

De FBI-baas wordt in de film gespeeld door Martin Sheen. Daniel Kaluuya won in de afgelopen weken een Golden Globe en een Critics’ Choice Award voor zijn vertolking van Fred Hampton.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD