Nabestaanden Donna Summer klagen Kanye West aan om namaken nummer

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Nabestaanden van Donna Summer hebben Kanye ‘Ye’ West en Ty Dolla $ign aangeklaagd voor het “namaken” van een nummer van de zangeres. De rappers kregen geen toestemming voor een sample van Summers hit I Feel Love en zouden daarom iets hebben gebruikt wat daar erg op lijkt. De familie eist volgens entertainmentsite TMZ een schadevergoeding van de artiesten en het platenlabel van Ye.

Het gaat om het nummer Good (Don’t Die) dat op het eerder deze maand verschenen album Vultures 1 staat van Ye en Ty Dolla $ign. Toen de nabestaanden Good (Don’t Die) hoorden, hebben ze naar eigen zeggen verschillende streamingdiensten gevraagd het liedje offline te halen.

Dat verklaart mogelijk waarom het album enige tijd was verdwenen van de streamingdiensten. Hoewel Good (Don’t Die) bij de terugkeer van Vultures 1 was verdwenen, zeggen de nabestaanden dat het lied daarvoor toch miljoenen keren is gestreamd. Ze eisen daarom alsnog een schadevergoeding en willen voorkomen dat het nummer verder wordt verspreid.

Het is niet de enige keer dat Ye en Ty Dolla $ign in de problemen komen, omdat ze zonder toestemming een fragment van iemand anders gebruiken op Vultures 1. De rappers hebben het nummer War Pigs aangepast, omdat Ozzy Osbourne zei dat hij het gebruik van een stukje uit een liveoptreden van zijn band Black Sabbath niet had goedgekeurd. Hij had geweigerd omdat Ye “een antisemiet” is.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck