‘Nachtradio staat onder druk’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Minder reclame-inkomsten en geen geld voor nacht-dj’s: de coronacrisis zorgt voor zwaar weer bij de nachtradio. Daarom wordt tijdens de derde editie van De Nachtwacht Award extra aandacht gevraagd voor de radioprogrammering in de nacht.

De Nachtwacht Award is een radioprijs voor presentatoren en dj’s die tijdens de late uurtjes radio maken. Dat zijn er steeds minder: waar tot een paar jaar terug nog dj’s in de nacht draaiden bij Qmusic, Radio 10 en Radio 538, zijn er nu enkel computers te horen op die stations. Alleen op NPO Radio 1, Radio 2 en 3FM wordt nog live nachtradio gemaakt.

“De nachten lijken opgegeven terrein voor radiostations die er geld mee moeten verdienen”, aldus Arjan Snijders, organisator van De Nachtwacht 2021. “Ook het opleidingstraject, waarin aanstormende dj’s in de nacht kunnen proeven aan het echte werk, zijn afgebouwd of opgeheven. Het is een kaalslag voor de nachtelijke studenten, nachtwakers, chauffeurs en andere mensen die moeten werken of de slaap niet kunnen vatten.”

Vanaf 5 januari kan het publiek stemmen op alle nachtprogramma’s die tussen 12 en 6 uur worden uitgezonden op landelijke radio. Er kan gestemd worden op dj’s zoals Giel Beelen, Jeroen van Inkel, Astrid de Jong, Mischa Blok, Gerard Ekdom en Simone Walraven.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie