Nachtzuster blijft behouden voor Radio 1

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

HILVERSUM – Het populaire radioprogramma Nachtzuster van Omroep Max blijft behouden op NPO Radio 1. De show, waarin presentatrice Astrid de Jong antwoorden zoekt op allerhande vragen van luisteraars, zal volgend jaar in de nacht van zaterdag op zondag te horen zijn. Nachtzuster blijft vier uur duren, zoals nu ook het geval is.

Dat heeft Max-directeur Jan Slagter maandag laten weten. Het programma dreigde in het nieuwe NPO-voorstel gehalveerd of geofferd te worden. Dit leidde tot veel boze reacties van luisteraars en critici, die stelden dat het unieke programma behouden moest blijven. Luisteraars startten zelfs een petitie om het programma te redden.

“Dit wilden wij écht graag”, aldus Slagter. “Nachtzuster is uniek en Astrid de Jong is uniek. Daar moet altijd ruimte voor worden gemaakt.” Het programma wordt nu uitgezonden in de nacht van donderdag op vrijdag. Slagter ontkent dat de nacht van zaterdag op zondag minder ‘gunstig’ zou zijn. “Me dunkt dat er in die weekendnacht veel mensen ‘s nachts wakker zijn en graag naar de radio luisteren.”

De nachtprogrammering van NPO Radio 1 gaat in 2019 op de schop. De komst van nieuwe ‘horizontale’ programma’s betekent dat oude shows het veld moeten ruimen. Het gaat volgens de NPO niet om een bezuinigingsmaatregel maar om een kans “innovatie” de ruimte te bieden.

 

BuzzE

 

 

Tags

RADIO 1

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck