Nachtzuster van Omroep Max wint Nachtwacht Award 2021

Door: DitjesDatjes
21-01-2021

Goed nieuws voor Astrid de Jong. De presentatrice heeft met haar programma Nachtzuster de Nachtwacht Award 2021 gewonnen. Dat werd donderdagochtend bekendgemaakt tijdens Spraakmakers op NPO Radio 1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Deze radioprijs gaat uit naar het beste nachtprogramma op de Nederlandse radio. De Jong presenteert Nachtzuster sinds 2010 voor Omroep MAX op NPO Radio 1. Ze kreeg maar liefst 6000 stemmen en won daarmee de begeerde prijs.

“Nachtzuster is tussen alle programma‚Äôs die Astrid maakt haar vaste waarde, het programma wat ze nooit zal opgeven. Het is al ruim tien jaar een baken voor slapelozen, nachtbrakers, nachtwerkers en liefhebbers die er speciaal een nachtje voor op blijven”, zegt Arjan Snijders, organisator van de Nachtwacht Award, over de winnaar. “Dat zij nu de Nachtwacht Award heeft gewonnen, is een fraaie bekroning van lang volhouden en uniek zijn.”

Andere genomineerden voor de prijs waren onder andere de nachtprogramma’s Zet ‘m op Rutger (Rutger Radstaake, NPO Radio 2), Parels van de Nacht (Kevin van Arnhem, NPO 3FM), RickvanV Doet 2 (Rick van Velthuysen, NPO Radio 2) en Wildgroei (Jeroen Mulder, NPO Radio 2).

In Nachtzuster kunnen luisteraars vragen stellen die andere luisteraars weer proberen te beantwoorden. Nachtzuster werd in 2017 al genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon.

In 2019 won het nachtprogramma Onze man in Deventer (NPO Radio 1) de Nachtwacht Award en in 2020 was dat Martijn Kolkman met zijn show op Qmusic.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD