Nadège: ‘Martien is boos op mij’

Nadege Coffinet
Door: Tanja Brouwer
09-07-2020

Nadège Coffinet zit sinds kort thuis. Ze wordt nog tot en met augustus betaald door de familie Meiland voor schoonmaakwerkzaamheden, maar hoeft niet meer naar het chateau te komen. Nadège heeft de afgelopen tijd al met verschillende Nederlandse media gesproken, maar nu wil ze haar hele verhaal doen. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is voor de Française nog steeds onduidelijk waarom Martien, Erica en Maxime Meiland haar hebben ontslagen. Ze begreep dat er door het coronavirus geen werk meer is omdat er geen gasten meer in het hotel zijn. Toch is het voor haar allemaal wat vaag. ,,Wat ik begrepen heb, is dat Martien boos op me is”, zegt Nadège nu tegen weekblad Privé. ,,Maar ik kan geen reden bedenken. Hij spreekt slecht Frans, dus toen ik het hem vroeg wat er aan de hand was, kreeg ik geen duidelijk antwoord.”

‘Niet meer aardig’

De dag dat ze te horen kreeg dat ze werd ontslagen, verliep al anders dan normaal. ,,Normaal gesproken dronken we altijd een kopje koffie”, zegt Nadège over de ochtenden in het chateau. ,,Maar op die dag deden ze een beetje raar tegen me. Eigenlijk begon dat al nadat de lockdown in Frankrijk was opgeheven en dat ik weer mocht komen werken.” In plaats van een gezellig kopje koffie in de ochtend, kreeg Nadège te horen dat ze niet meer nodig was. ,,Daar moest ik het mee doen.” Het steekt de schoonmaakster niet alleen dat ze haar hebben ontslagen, maar ook de manier waarop doet haar verdriet. ,,Dat er nu een meningsverschil tussen ons is, vind ik jammer, maar vooral dat ze niet meer aardig tegen mij doen.”

Meer DenD