Namaak: Maxime heeft kledingontwerpen gejat?

Door: Jessie Baltus
25-04-2020

Recentelijk kondigde realityster Maxime Meiland (24) aan een eigen kledingmerk te lanceren. Maar oplettende kijkers van ‘Wat wil Maxime?’ vonden de ontwerpen verdacht veel lijken op kledingstukken van een andere website, schrijft RTL Boulevard.

AliExpress

In Maxime’s eigen realityserie Wat wil Maxime? laat ze de eerste samples van haar modelabel zien. Ze kan echter op wat kritische reacties rekenen, omdat de kledingstukken niet authentiek zouden zijn. Zo vertelt RTL Boulevard dat onder andere de hartjestrui, de groene blazer, het tasje en het roze jurkje gewoon te bestellen zouden zijn via de Chinese webshop AliExpress.

De reaityster zou zich laten inspireren door uiteenlopende zaken. „Van het leven op het chateau, tot toffe outfits die ik zie op straat. Mijn ambitie is om een collectie samen te stellen waarin ik mijzelf zie en waar ik de Nederlandse vrouw een plezier mee hoop te doen,” vertelt Maxime volgens De Telegraaf.

Zelfde fabriek

Maxime zou in een reactie bij RTL Boulevard laten weten dat ze sommige stoffen zelf heeft ontworpen en dat andere stoffen een patroon hebben dat door een fabriek in China is gemaakt. Maar volgens de oplettende kijkers zouden ook de modellen van de kledingstukken overeenkomen met al bestaande stukken. De Telegraaf sprak met de manager van de familie Meiland: „Die ontwerpen komen van dezelfde fabriek waar Maxime mee werkt.”

Benieuwde consumenten moeten nog even wachten, het is nog niet duidelijk wanneer Maxime’s kledinglijn precies wordt gelanceerd.

Meer DenD