Naomi Campbell is blij dat modewereld diversiteit aanpakt

Door: DitjesDatjes
29-07-2020

Naomi Campbell vindt het fijn dat er in de mode-industrie wordt gekeken naar meer diversiteit. Dat zegt het 50-jarige model in Watch What Happens Live with Andy Cohen. Ze zet zich daar al jaren voor in.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Naomi sprak over het thema naar aanleiding van uitspraken van Anna Wintour, hoofdredactrice van het toonaangevende Vogue. Vorige maand schreef Anna aan medewerkers dat het tijdschrift te weinig diversiteit heeft laten zien. Dat zal in de toekomst anders zijn, beloofde ze.

“Dingen gaan veranderen”, reageert Naomi. Het model zet zich al jaren in voor meer diversiteit in de mode-industrie en genoot er in haar hoogtijdagen dan ook absoluut niet van dat ze werd gezien als ‘het zwarte topmodel’. “Het is absoluut het tegenovergestelde. Dat deed ik nooit.”

Moest gebeuren

Naomi vindt dat er op alle plekken in modebedrijven moet worden gekeken naar meer diversiteit. “Dat zeg ik al jaren, dus ik ben dankbaar en gelukkig dat dit eindelijk gebeurt.”

Het model vindt het wel “heel verdrietig” dat er pas iets verandert na de dood van onder anderen George Floyd. “Maar dit moest gebeuren. Deze verandering moest gebeuren.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD