Naomi van As doet boekje open over moederschap: ‘Ben geen babymoeder’

Naomi van As doet boekje open over moederschap
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Oud-hockeyster Naomi van As doet in Ouders van Nu een boekje open over het moederschap. Zo geeft de vriendin van Sven Kramer toe dat ze ‘niet echt een babymoeder is’.

,,Ik ben er wel achter dat ik niet echt een ‘babymoeder’ ben. Met Kae vond ik het ook steeds leuker worden toen ze ouder werd. Dexx lacht nu naar me, die interactie vind ik geweldig”, vertelt Naomi. Ze kan niet wachten tot de kleine wat ouder is. ,,Ik kijk er nu ook echt naar uit dat Dexx kan zitten, wat steviger is, minder fragiel. Dat hij lekker door het huis kan kruipen en rennen, samen met Kae in de tuin op de trampoline kan.” Dat is voor Kae, het eerste kindje van het sportieve stel, ook een stuk fijner. ,,Daar heeft Kae ook zin in trouwens, ze vindt er nu nog maar weinig aan, een broertje. Ik snap dat wel. Het is prachtig, maar ook wel een beetje… saai af en toe.”

Borstvoeding

Op 10 augustus beviel Van As van haar tweede zoontje. Ze zou het inmiddels fijn vinden als Dexx van de borst af kan. ,,Ik kijk er bijvoorbeeld best naar uit om straks van de borstvoeding af te zijn, om iets meer vrijheid te hebben, af en toe weer eens een drankje te drinken zonder ingewikkeld te moeten rekenen. Dat het weer een beetje ‘normaal’ is.”

Op hun woorden letten

Naomi bekend ook dat ze thuis goed op hun woorden moeten letten. ,,Vooral in de auto vind ik dat lastig, dan is het eruit voordat ik er erg in heb. Maar ik let er tenminste nog meer op dan Sven. ‘Let op je woorden’, sis ik regelmatig tegen hem. Het lijkt me zo gênant als ze straks op school kak, jezus of nog erger roept.”

Tags

BABYMOEDERSCHAPNAOMI VAN ASSVEN KRAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck