Nationale finale Junior Songfestival zonder publiek in Ahoy

Door: DitjesDatjes
29-06-2020

De nationale finale van het Junior Eurovisiesongfestival vindt eind september plaats in Rotterdam Ahoy, de plaats waar zich volgend jaar mei ook het grote Eurovisiesongfestival afspeelt. Bij de show zal ondanks de versoepelde coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn, zo heeft AVROTROS maandag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ondanks de aangekondigde versoepelingen met betrekking tot de onderlinge afstand tussen kinderen en jongeren, is er besloten dat het niet verantwoord is om zoveel kinderen vanuit heel Nederland zingend, dansend en gillend bijeen te laten komen”, stelt de omroep. Alleen familieleden van de deelnemers mogen aanwezig zijn.

Tijdens de finale op 26 september zijn er nog vier acts in de race voor een ticket naar de grote finale in Warschau in november: de vierkoppige meidengroep Unity, boyband T-Square, het duo Janae en Jacky en zangeres Robin. De presentatie van de finale is in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder. Wie er in de jury zit, wordt op een later moment aangekondigd.

Het Junior Eurovisiesongfestival vindt op 29 november plaats in Warschau in Polen, dankzij Viki Gabor die vorig jaar in eigen land de overwinning binnensleepte. Het was voor het eerst in de 17-jarige geschiedenis van het evenement dat een land twee keer op rij won en het nu dus voor de tweede keer op rij mag organiseren.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD