NEC denkt weekend na en laat Van den Berg gaan

Door:
12-08-2019

Joey van den Berg mag NEC transfervrij verlaten. De 33-jarige middenvelder was net begonnen aan zijn tweede seizoen bij NEC, maar dat seizoen blijkt van korte duur.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“In de gesprekken die wij als staf en clubleiding vorige week hebben gevoerd met Joey, hebben wij onvoldoende basis kunnen vinden voor een verdere gezamenlijke toekomst bij NEC”, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. “We hebben diverse opties voorgelegd, maar uiteindelijk toch zelf als club dit weekend de beslissing genomen dat het voor beide partijen beter is om op korte termijn uit elkaar te gaan.”

Van den Berg kreeg vrijdagavond tijdens het met 2-1 verloren duel met FC Eindhoven een gele kaart, terwijl hij niet eens meespeelde. Hij kreeg die kaart wegens een opstootje. Tijdens zijn periode in de eredivisie kreeg Van den Berg, die voor PEC Zwolle en sc Heerenveen speelde, geregeld kritiek om zijn hoge aantal kaarten.

NEC meldt dat Van den Berg bij de beloften moet aansluiten. Datzelfde geldt voor de Belgische verdediger Mathias Bossaerts.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD