Nederland klaar voor Oranje Leeuwinnen: ‘Wij zijn Nederland’

|||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal zijn de Oranje Leeuwinnen erin geslaagd om – zonder nog een bal getrapt te hebben – een hausse te veroorzaken.

Na het Europees Kampioenschap in 2017 zijn de voetbalsters razend populair. Het meisjesvoetbal is zelfs een van de snelstgroeiende sporten van Nederland.

Uitzwaaien

Aanstaande zaterdag wordt in Eindhoven de ‘uitzwaaiwedstrijd’ gespeeld tegen het team van Australië en op 11 juni begint het toernooi voor de leeuwinnen met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in het Franse le Havre. Er is geen kaartje meer voor te krijgen.

Het team, dat onder aanvoering staat van Barcelona-speelster Lieke Martens en bondscoach Sarina Wiegman, wordt door  het bedrijfsleven en de media omarmd.

Afgelopen zaterdag besteedde De Volkskrant een complete bijlage aan het vrouwenvoetbal en aanvoerder Lieke staat deze maand op de cover van DenD.

Jan Smit

De Oranje Leeuwinnen inspireerden ook de zangers Jan Smit en John de Bever die een nieuw Oranjelied lanceerden: Wij zijn Nederland. Het nummer doet denken aan de klassieker ‘Wij houden van Oranje’ van André Hazes. In dit geval werken ook André Rieu en zijn orkest mee en voetbalcommentator Jack van Gelder.

Ook andere individuele speelsters, onder wie Shanice van de Sanden, zijn mateloos populair. Van de Sanden had vroeger nog een rasta-kapsel, maar is nu kort geknipt en staat in de aanval.

Tags

ANDRÉ HAZESANDRÉ RIEUDENDJACK VAN GELDERJAN SMITJOHN DE BEVERLIEKE MARTENSSHANICE VAN DE SANDENVOLKSKRANT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck