Nederland sleept twee Gouden Rozen binnen

Door: DitjesDatjes
01-12-2019

De Nederlandse documentaire The Greenaway Alphabet en NPO-webserie #tagged hebben zondagavond de belangrijke Gouden Rozen gewonnen. De prestigieuze organisatie Rose d’Or maakte de winnaars zondagavond bekend, in een ceremonie die werd begeleid door komiek Sir Lenny Henry.

De documentaire The Greenaway Alphabet, gemaakt door Saskia Boddeke, gaat over de kunstenaar Peter Greenaway, die samen met zijn dochter Zoë een speciaal alfabet maakt. Tijdens de prijzenceremonie in Londen wist het de twee andere Nederlandse genomineerden in de categorie Arts, Dance or Die en Instant Dreams, te verslaan. #tagged (bekend als SWIPE in het Engels) won in de categorie Social Media Video Series. In de YouTube-serie zie je hoe jongeren omgaan met bepaalde situaties en hoe ze daarbij hun smartphone gebruiken.

De NTR-jeugdserie Van vader naar moeder wist niet te winnen in de categorie Children en Youth. Het Noorse ZombieLars sleepte in die categorie de felbegeerde prijs in de wacht.

 

BuzzE

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen