Nederlandse coproductie wint Unesco-prijs

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

BRISBANE – De Nederlandse coproductie Dede heeft de Cultural Diversity Award van de Unesco gewonnen tijdens de uitreiking van Asia Pacific Screen Awards. De ceremonie vond afgelopen weekend plaats in Brisbane, zo maakte producent Jamillah van der Hulst maandag bekend.

Dede van de Georgische regisseur Mariam Khatchvani gaat over het leven van een jonge vrouw die woont in een afgelegen bergdorp in Georgië waar het leven strikt bestuurd wordt volgens eeuwenoude tradities.

Dina’s grootvader heeft haar uitgehuwelijkt aan David. Maar Dina ontwikkelt gevoelens voor de knappe soldaat Gegi en komt voor de keuze of zij de traditie durft aan te vechten. De film werd ontwikkeld met ondersteuning van het Sundance Screenwriters Lab en de Fabrique des Cinemas du Monde in Cannes.

Dede is ook ondersteund door het Nederlandse initiatief The Dutch Film Club, een groep van bedrijven en particulieren die talentvolle filmmakers wereldwijd financieel steunen. Het is niet bekend wanneer Dede in de Nederlandse bioscopen te zien is.

 

BuzzE

 

 

Tags

NEDERLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck