Nederlandse fans weer in de VS voor herdenking van Elvis

Door: DitjesDatjes
15-08-2022

Nederlandse fans zijn na twee jaar weer naar de Verenigde Staten gereisd om hun idool Elvis Presley te herdenken. Volgens de fanclub ElvisMatters is er een delegatie van ruim 85 Nederlanders in Memphis om stil te staan bij de dood van de artiest, dinsdag precies 45 jaar geleden.

Jaarlijks trekken fans van over de hele wereld naar Amerika om ‘The King’ op zijn sterfdag te eren. Door de coronapandemie werd er de afgelopen jaren geen grote herdenking georganiseerd. Volgens de Nederlandse fanclub zijn er deze week weer “tienduizenden fans” in Memphis. “Anno 2022 staat Elvis nog meer in de spotlights, onder meer dankzij de nieuwe film Elvis van Baz Luhrmann, met in de hoofdrollen Austin Butler als Elvis en Tom Hanks als Elvis’ manager Colonel Tom Parker” aldus voorzitter Michel van Erp. “Fans van jong tot oud reizen ook dit jaar weer mee naar de USA om in de voetsporen van Elvis te treden.”

In Memphis en op Graceland, het landgoed van Elvis dat na zijn dood een museum en bedevaartsoord voor fans is geworden, is afgelopen dinsdag ‘Elvis Week’ begonnen met dagelijks allerlei activiteiten. De traditionele kaarsenprocessie op maandagavond wordt gezien als het hoogtepunt. Fans lopen daarbij met een kaars in de hand van Graceland in stilte naar het graf van de zanger. Dat kan tot en met dinsdagochtend, de sterfdag van Elvis. De week duurt nog tot en met woensdag.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD