Nederlandse langlauft 1000 kilometer tegen varkensleed

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Esther Kef (40) uit Amsterdam begint op zondag 26 januari aan een langlauftocht van 1000 kilometer dwars door de Italiaanse Alpen. Ze wil hiermee aandacht vragen voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij. Als ze haar barre tocht volhoudt tot aan de finish, is ze de eerste die Italië heeft doorkruist op de lange latten.

Kef heeft Italië met opzet uitgekozen voor haar langlaufavontuur. Het land is een grote afzetmarkt van het Nederlandse varkensvlees. “Er is dus niets Italiaans te ontdekken aan de beroemde salami die in de Italiaanse supermarkten ligt”, zegt ze in een persbericht.

Op de langlauflatten zal Esther de Italiaanse Alpen doorkruisen van Piemonte in het westen naar Veneto in het oosten. “Ik wil tijdens deze tocht laten zien dat een varken geen ding is, maar een liefdevol en intelligent dier, dat recht heeft op frisse lucht, stro en een modderpoel”, vertelt ze. “In het wild wordt een varken gemiddeld 10 tot 15 jaar oud. Maar de 12 miljoen productievarkens in Nederland halen hun eerste levensjaar niet eens.”

 

BUZZS

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck