Nederlandse producent maakt remake van Heartbreak High

Door: DitjesDatjes
14-10-2019

Er komt een remake van de populaire Australische tienerserie Heartbreak High. De Nederlandse producent Jeroen Koopman van NewBe heeft de rechten van de jarennegentighit bemachtigd en gaat er een nieuwe Engelstalige versie van maken. Dat heeft NewBe maandag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koopman was groot fan van de serie, die in Nederland jarenlang werd uitgezonden door de VARA, en probeerde via LinkedIn de rechten in handen te krijgen. “Om nu de kans te hebben om iets fris en actueels te doen met een serie die zo belangrijk was in mijn jeugd is een geschenk”, laat hij weten. “Ik kan me herinneren dat ik na school naar huis racete om Heartbreak High te kijken en ik vind het heel bijzonder dat ik het kan introduceren aan een nieuwe generatie kijkers.”

Brian Abel en Mike Jenkins, die samenwerkten met de overleden oorspronkelijk uitvoerend producent Mike Gannon, zullen als creatief adviseurs bij de remake betrokken zijn. Wanneer Heartbreak High 2.0 op de buis moet verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. Wel keren mogelijk acteurs uit de originele serie terug.

Heartbreak High, over leerlingen van een middelbare school in Sydney, was van 1994 tot en met 1999 te zien bij de VARA. De serie was destijds erg populair en werd meerdere keren herhaald. Ook in andere landen was het een hit. Zo werd de show in tachtig landen uitgezonden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD