Nederlandse producer Kizzo maakt drie keer kans op Grammy

Door: DitjesDatjes
24-11-2021

De Nederlandse muziekproducer Tearce Kizzo maakt kans op drie Grammy Awards. Onder zijn artiestennaam Kizzo was de Nederlander nauw betrokken bij de totstandkoming van de plaat We Are van Jon Batiste en is daarom mede genomineerd in de categorieën Record of the Year, Album of The Year en R&B Album of the Year.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Met elf nominaties is de Amerikaan Jon Batiste de grote kanshebber voor de Grammy Awards van 2022, de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Veel van zijn nominaties ontving Batiste voor zijn album We Are en dat maakte hij samen met Kizzo. De Nederlander en Batiste, die in de VS bekend is als bandleider van talkshow The Late Show with Stephen Colbert, maakten het album voor een groot deel in de kleedkamer van die talkshow, vertelde Kizzo in de radioshow van Giel Beelen op NPO Radio 2. “Het verhaal is bijzonder. We zijn begonnen met werken in zijn kleedkamer. Tussen mijn huis en zijn kleedkamer hebben wij die plaat gemaakt. Letterlijk tussen de bedrijven door”, zegt Kizzo. Voor de uitreiking in januari 2022 nodigt hij zijn Nederlandse moeder uit. “Mijn moeder vlieg ik hiernaartoe om het met me mee te maken. Het wordt een mooie ervaring”, lacht de producer.

De Nederlander Kizzo brak in 2009 door als producer van het nummer Silly Boy van zangeres Eva Simons. Het nummer stond in veertig landen in de top 20. Daarna werkte hij samen met onder anderen Afrojack, waarna hij naar Los Angeles verhuisde om zijn carrière daar voort te zetten. Het leidde tot samenwerkingen met grote namen als Ludacris, Usher en David Guetta met wie hij in 2012 het nummer Rest of my Life co-produceerde. Ook maakte hij songs voor Disney.

Andere Nederlanders die volgend jaar kans maken op een Grammy zijn dj’s Afrojack en Tiësto en de dit jaar overleden componist Louis Andriessen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD