Nederlandse successerie Anne+ krijgt Duitse remake

Door: DitjesDatjes
08-03-2021

De succesvolle Nederlandse serie Anne+, over het leven van een Amsterdam studente, krijgt een Duitse remake. Madefor, het Duitse dochterbedrijf van EndemolShine, gaat voor ZDF Neo een webserie maken. Dat heeft producent Millstreet Films maandag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In Nederland begon Anne+ ook als webserie; inmiddels is er een bioscoopfilm in de maak. Deze moet, als corona het toestaat, in september in première gaan. Het bioscoopvervolg wordt gemaakt door scenarist Maud Wiemeijer, regisseur Valerie Bisscheroux en hoofdrolspeler Hanna van Vliet die ook de serie ontwikkelden.

De serie Anne+ vertelt over een studente (Hanna van Vliet) die terugdenkt aan alle liefdes tijdens haar studietijd. De reeks kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder andere de verfrissende stijl en de diversiteit van de personages. Onder hen waren veel karakters uit de lhbtiq+-gemeenschap. Zo werd Anne+ twee keer genomineerd voor een Prix Europa en geselecteerd door diverse internationale filmfestivals.

De eerste twee seizoenen zijn sinds deze week te zien op Netflix in Nederland en België.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD