Nederlandse tennisser overleeft 9 matchpoints

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

CALABASAS – De Nederlandse tennisser Gijs Brouwer heeft in een thriller van drie uur en vier minuten maar liefst negen wedstrijdpunten overleefd. Op een futuretoernooi, de laagste categorie van het proftennis, in het Amerikaanse Calabasas won hij met 7-6 in de derde set van de Rus Alen Avidzba. De beslissende tiebreak, tot de zeven met twee punten verschil, bevatte liefst 38 punten: 20-18.

De 23-jarige Brouwer is de nummer 415 van de wereld, zijn vier jaar jongere tegenstander staat 386e.

De Nederlander kwam in de derde set terug van een 3-1-achterstand en voorkwam op 5-4 dat zijn tegenstander de wedstrijd uitserveerde.

In de kwartfinales probeert Brouwer zijn sensationele zege een passend vervolg te geven tegen de als eerste geplaatste Brit Liam Broady.