Nederlandse vloggers riskeren maanden cel na binnendringen Area 51

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Twee Nederlandse vloggers zijn in de Amerikaanse staat Nevada gearresteerd. Zij wilden de zwaarbeveiligde militaire basis Area 51 binnendringen. De twee jongens riskeren een gevangenisstraf van zes maanden.

Straf

Het gaat om de YouTubers Ties (20) uit Linne en Govert (21) uit Boxmeer. Ze werden gearresteerd toen ze al enkele kilometers de Nevada National Security Site, vlakbij Area 51, waren binnendrongen. De twee jongens, beiden begin twintig, zouden volgens Amerikaanse media bewust borden met de teksten ‘Do Not Enter’ zijn gepasseerd.

De politie kwam te weten van de plannen van de jongens toen Ties een video op zijn YouTube-kanaal plaatste over het binnendringen van Area 51. Camera’s en drones werden ingezet om de jongens te vinden waarna ze werden gearresteerd en naar de gevangenis van Nye County bij Las Vegas werden gebracht. Daar zitten ze tot op heden. Welke straf ze krijgen is nog niet bekend, maar de maximale straf op het binnendringen van een militaire basis is zes maanden gevangenisstraf. Ook kunnen ze 500 euro boete krijgen.

Over Area 51 gaan al decennia lang geruchten. De Amerikaanse overheid zou in de buurt aliens hebben gevonden en die zouden in Area 51 worden bewaard en onderzocht.
De kans bestaat dat de Amerikaanse politie het over een week erg druk gaat krijgen. Duizenden mensen hebben zich voor een Facebookevenement opgegeven waarin wordt opgeroepen om massaal Area 51 te bestormen.

Tags

ALIENSAREA 51GEARRESTEERDVLOGGERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck