Neef André baalt van ‘lui’ imago

Waar André Hazes gaat, gaat ook zijn neef, beste vriend en tevens tourmanager Djarno Hofland. De twee zijn onafscheidelijk. Maar terwijl André alle aandacht en lof krijgt, denken velen dat Djarno alleen maar meelift op het succes van zijn neef en ieder weekend gaat feesten. Aan weekblad Weekend laat hij weten te balen van dat imago.

Druk

,,Mensen denken vaak dat ik hem alleen naar een optreden breng, op het podium sta te filmen en hem daarna weer thuis breng. Dat is het écht niet”, zegt Djarno tegen het tijdschrift. ,,Ik heb daar veel moeite mee. Bij grote shows met de band heb ik twintig man onder mij die ik aan moet sturen. Dan ben ik er zeven uur van tevoren, help de crew en check het geluid en de kleedkamers, regel het eten voor alle mensen.”

Hoewel dat al een druk schema is, bemoeit Djarno zich ook veel met de kledinglijn van zijn beroemde neef. ,,Ik moet collecties ontwerpen, modeshows bekijken, naar de leverancier in Portugal en ga zo maar door. Veel mensen denken: hij is het neefje van, hij krijgt een lekker salaris!” In het interview maakt Djarno duidelijk dat hij absoluut geen profiteur is.

Droom

Toch zal Djarno altijd in de schaduw van zijn neef blijven staan. Iets wat hij moeilijk vindt, want liever had hij ook in de schijnwerpers gestaan. Niet op het podium, maar op het voetbalveld. De neef van André speelde in zijn jeugd bij Ajax en haalde het eerste van Zwolle, maar rond zijn twintigste spatte die droom uiteen. Even heeft hij in een kledingwinkel gewerkt, maar daarna ging hij samenwerken met André. Hoewel er van jaloezie geen sprake is, vindt Djarno het soms moeilijk om te zien dat een droom van een ander wel uitkomt. ,,Ik ben niet jaloers in die zin dat ik hem dingen misgun, maar misschien wel een beetje dat hij zijn droom volgt. In tegenstelling tot mijzelf is het André wel gelukt om te worden wat hij altijd voor ogen had.”