Neef koningin Elizabeth gefopt door journalisten

Michael van Kent
Door: Jos La Grande
09-05-2021

De onnozele neef van koningin Elizabeth, prins Michael van Kent, heeft zich laten foppen door twee journalisten. De Royal (op afstand) wilde zich laten betalen voor een aantal hand- en spandiensten. Voor 50.000 Britse ponden zou hij Zuid-Koreaanse fake-investeerders wel introduceren bij de Russische president Poetin.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Twee journalisten van de Sunday Times deden zich voor als werknemers van het Huis van Haedong, een fonds dat belegt in goud. De 78-jarige die bij geboorte ooit achtste in lijn was van de troonopvolging, maar inmiddels tot de vijftigste plek is gedaald, had er wel oren naar.

Michael spreekt bovendien Russisch.

De zakken van Michael van Kent zouden behoorlijk worden gevuld. Een toespraak zou hem 143.000 Britse ponden opleveren en het schrijven van de speech, al snel een maand werk, werd gehonoreerd met 36.000 pond.

Prins Michael zou de speech in Kensington Palace opnemen, want dat zou wel indruk maken. De secretaresse van de prins, Camilla Rogers, bevestigde alsnog de afspraken.

Vrijdag kwam er nog een statement van prins Michael: ‘De prins heeft geen speciale relatie met president Poetin.’ Inmiddels staat het nieuws in de Britse media, waaronder de BBC die het zaterdagavond meldde.

Meer DenD