Nelly Frijda vereenzaamt in tehuis

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Sinds Nelly (82) in een woonzorgcentrum woont vereenzaamt ze snel. Geen van haar vrienden en familie komt nog op bezoek, en de afgelopen zes maanden zou niemand langs zijn gekomen.

Feest

Twee jaar geleden vierde Nelly, die bekend werd door haar rol ‘Ma Flodder’, haar tachtigste verjaardag groots. Ruim driehonderd mensen kwamen op haar feest. Nu is dat wel anders: er gaan maanden voorbij zonder bezoek. ,,Sinds kerst heb ik niemand meer gezien”, zegt Nelly tegen Privé. Eerst dacht Nelly dat het kwam doordat mensen niet wisten dat ze naar een tehuis was verhuisd. Ondertussen denkt ze daar anders over. Niemand van haar kennissenkring is sindsdien langsgekomen.

Nelly heeft haar eigen appartementje met tuin in het tehuis. Iedere dag laat ze nog drie keer haar hondje uit en zo heeft ze toch nog aanspraak. Dat moet ook wel, want zelfs haar kinderen komen maar weinig op bezoek. ,,Die verslijten hier ook de deurmat niet. Mijn ene zoon woont met zijn gezin in Japan, de andere vaart en mijn dochter heeft het te druk met haar nieuwe liefde. Gelukkig mocht ik naar dit huis mijn hondje en kat meenemen. Anders was ik helemaal doodongelukkig geweest.”

Sterbehandeling

Eigenlijk vindt Nelly het sowieso niet leuk in het woonzorgcentrum in de Amsterdamse Jordaan. Liever zou ze verblijven in het tehuis waar ook Adèle Bloemendaal en DRS. P verbleven. ,,Hier zitten dan wel leeftijdsgenoten, maar het zijn niet altijd gelijkgestemden. De interesses zijn te verschillend. Ik mag bijvoorbeeld graag een goed boek lezen. Dat zie ik hier niet iedereen doen. En daarbij, je moet nou niet denken dat ik hier een sterbehandeling krijg. Het is vaak: doe jij nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.”

 

Tags

MA FLODDERNELLY FRIJDAVERZORGINGSTEHUIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck