Netflix coproduceert Nederlandse film Slag om de Schelde

Door: DitjesDatjes
11-11-2019

Netflix gaat voor het eerst een Nederlandstalige speelfilm coproduceren. De internationale streamingdienst coproduceert De Slag om de Schelde, een epische oorlogsfilm over een grote zeeslag die in oktober 1944 in Zeeland plaatsvond. Het is een samenwerking met de Nederlandse producenten Alain de Levita en Mark van Eeuwen, meldt vakblad Variety maandag.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het verhaal volgt drie jongeren tijdens de Slag om de Schelde, die in oktober en november 1944 plaatsvond. De stad Antwerpen was bevrijd, maar het gebied van de Scheldemonding nog niet. In de bloedige strijd kruisen de wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht (Gijs Blom), een Engelse gliderpiloot (Jamie Flatters) en een Zeeuws verzetsmeisje (Susan Radder) elkaar.

De regie is in handen van Matthijs van Heijningen jr. Het budget is 14 miljoen euro; het is daarmee na Zwartboek de duurste Nederlandstalige filmproductie ooit gemaakt.

Netflix Original

Het oorlogsdrama wordt gemaakt op initiatief van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg in het kader van 75 jaar vrijheid en komt op 26 november 2020 uit in de Nederlandse bioscopen. In de rest van de wereld zal de film op Netflix te zien zijn en krijgt die ook het predicaat ‘Netflix Original’.

Netflix investeerde eerder in de Nederlandstalige dramaserie Undercover. De streamingdienst wil volgend jaar een kantoor in Amsterdam gaan openen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD