Netflix komt met docu over Amerikaans studiefraudeschandaal

Door: DitjesDatjes
02-03-2021

Het Amerikaanse studiefraudeschandaal, dat in maart 2019 aan het licht kwam, krijgt een vervolg op televisie. Chris Smith, de regisseur van de documentaire Fyre: The Greatest Party That Never Happened, belicht in de docu Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal hoe een groot aantal zeer gefortuneerde ouders hun kinderen via slinkse wegen op de juiste universiteiten probeerden te krijgen door veel geld te betalen aan een tussenpersoon. Actrices Felicity Huffman en Lori Loughlin behoorden tot die groep en hebben beide een gevangenisstraf uitgezeten voor hun frauduleuze daden. Dit meldt The New York Post.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de docu, waarvan inmiddels een trailer online is gezet, staat Rick Singer centraal. Hij was de man die ervoor zorgde dat de ‘rich kids’ werden toegelaten tot elitescholen, ook al hadden ze daar niet de gewenste cijferlijst voor. Singer kreeg veel geld betaald om de kinderen te laten registeren als lid van een sportteam, om op die manier toegang te krijgen. Zo werden Olivia Jade en Isabella Giannulli, de dochters van Lori Loughlin en Mossimo Giannulli, ingeschreven als leden van het roeiteam, terwijl de meiden nog nooit in een roeiboot gezeten hadden.

De film is gebaseerd op honderden gesprekken die de FBI heeft afgetapt om zo het net rondom Singer en de flink betalende ouders te sluiten. Singer bekende schuld in 2019 en gaf toe geld te hebben aangenomen, om dat vervolgens weer wit te wassen. Uiteindelijk hielp hij de FBI mee om de zaak in kaart te brengen.

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal verschijnt 17 maart op Netflix.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD