Netflix maakt Koreaanse versie van La casa de papel

Door: DitjesDatjes
01-12-2020

De populaire Spaanse Netflix-serie La casa de papel krijgt een Koreaanse versie. Dat laat bedenker Álex Pina weten aan Variety.

De Koreaanse serie wordt geregisseerd door Kim Hong-sun, die eerder series als The Guest, Voice en Black maakte, en speelt zich af op het Koreaans Schiereiland. Meer details over het project zijn nog niet bekendgemaakt. Ook is het niet duidelijk wanneer de versie op de streamingdienst moet verschijnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Koreaanse makers ontwikkelen al jaren hun eigen taal en audiovisuele cultuur. Ze zijn erin geslaagd, net als wij met onze serie, culturele grenzen te overschrijden en een referentiepunt te worden voor duizenden kijkers van over de hele wereld, vooral jongeren”, aldus Pina. “Daarom vind ik het zo fascinerend dat de wereld van La casa de papel zo aantrekkelijk is voor Koreaanse makers dat ze er een eigen versie van maken.”

La Casa de Papel, dat in 2017 debuteerde op de Spaanse zender Antena 3 en vervolgens door de streamingdienst werd bewerkt, is de populairste niet-Engelstalige serie van Netflix. Het vierde seizoen was in de eerste vier weken na verschijnen in april al door meer dan 65 miljoen huishoudens bekeken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD