Netflixbaas blijft achter special Dave Chappelle staan

Door: DitjesDatjes
12-10-2021

Co-ceo van Netflix Ted Sarandos heeft in een memo aan de toplaag van zijn personeel laten weten dat hij de special van comedian Dave Chappelle niet te ver vindt gaan. Chappelle ligt onder vuur vanwege uitspraken in de comedyspecial The Closer die door critici als transfobie worden gezien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We werken hard om onze makers creatieve vrijheid te geven, ook al betekent dat dat sommige content op Netflix door sommige mensen als schadelijk wordt gezien”, aldus Sarandos in een boodschap aan de vijfhonderd hooggeplaatste medewerkers van de streamingservice. Hij schrijft daarin ook dat zij zich moeten voorbereiden op dat sterren zich zullen scharen achter belangenorganisaties die Netflix hebben opgeroepen de special te schrappen, “wat we niet gaan doen.”

In de memo, die uitlekte naar Variety, laat Sarandos verder weten: “Veel van jullie hebben gevraagd waar we de grens trekken als het om haat gaat. We laten geen titels toe op Netflix die zijn gemaakt om haat of geweld op te roepen. We geloven niet dat The Closer die grens overschrijdt. Ik begrijp echter dat het onderscheid tussen commentaar hebben en kwaad doen soms lastig is, zeker met stand-up comedy dat bestaat om de grenzen op te zoeken. Sommige mensen vinden stand-up vals, maar onze abonnees genieten ervan en het is een belangrijk deel van ons aanbod.”

GLAAD

Homobelangenorganisatie GLAAD reageerde maandag boos op de uitgelekte memo. “Alhoewel Netflix baanbrekende LHBTQ-verhalen heeft uitgebracht, is dit het moment waarop de leiding van Netflix naar het personeel, de top van de entertainmentwereld en het publiek moet luisteren en naar zijn eigen standaard moet gaan leven.”

In The Closer verwijt Chappelle de transgendergemeenschap te weinig eelt op de ziel te hebben. Hij gebruikt in zijn grappen een paar keer de verkeerde genders als hij het over transgender personen heeft en stelt dat gender een vaststaand feit is.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD