Netwerken op de Amstel doe je zó!

Netwerken doe je zo op de Amstel.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Acht keer in de zomer nodigt Hans Dijkman, headhunter van beroep, zijn zakenrelaties en vrienden uit voor een vaartochtje door Amsterdam. Dit jaar viert Dijkman dat hij dit precies 25 jaar doet. Bovendien werd zijn notarisboot, geheel in stijl onderhouden, 100 jaar geleden in Friesland gebouwd.

,,Er varen er maar een paar van rond”, weet Hans Dijkman, die na jarenlang voor internationale topheadhunters acteerde en nu met HMS opdrachten uitvoert voor zijn opdrachtgevers. Voor deze gelegenheid kwam een gemêleerd gezelschap naar verzamelplek het Amsterdam Boathouse aan de Amstel.

Programma

Want het programma is namelijk al 25 jaar exact hetzelfde. Uurtje varen door de Amsterdamse grachten, afmeren aan de steiger van het Rijksmuseum en vervolgens wandelend naar de Indonesische keuken van het legendarische restaurant Sama Sebo. Daar staan voor de ‘passagiers’ bordjes klaar, een smaakvolle nasi goreng met kroepoek en grote garnalen.

Wie waren er aan boord? Elisabeth Ward Neimann, de scheidend ambassadeur van Panama. Een uiterst spontane dame die voor de gastheer een kunstwerkje uit haar land had meegenomen. Ze kon het goed vinden met Sylvia Pennings van het Tulip Experience Amsterdam, dat ondanks de naam gek genoeg in de Bollenstreek is gevestigd. ,,Toen we zagen dat steeds meer toeristen de tulpen uit de velden trokken, kwamen we op het idee voor een museum en een bollenveld waar de gasten foto’s kunnen maken en ze mogen een bosje meenemen”, aldus Pennings, die net zoals alle andere gasten niet geheel toevallig in het marineblauw was gestoken. 

Bordje bij Sebo

Galeriehoudster Pien Rademakers, tegenwoordig in Weesp gevestigd, sprak over haar nieuwe ontdekkingen, terwijl notaris Willem van den Eijkel en fiscaal specialist Frank Deurvorst zich tegoed deden aan de Indische maaltijd.

Sama Sebo is niet voor niets beroemd vanwege bekend volk dat de zak frequenteert. Zo liep balletkoning Hans van Manen het restaurant uit en voegde zich een bekende Amsterdamse advocaat zich aan de bar, waar in een ver verleden ook Alfred Heineken zich schaarde. 

Terug in het notarisscheepje toverde onze gastheer nog een ijsje op tafel en waren we op tijd terug op de Amstel om daar nog na te genieten van deze overheerlijke zomeravond.

Tags

HANS DIJKMANNETWEKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck